zaterdag 7 januari 2017

Beste ouders

Hartelijk dank voor al de wensen en de kaartjes die ik van jullie kreeg. Er waren vele mooie momenten in 2016 maar we staan helemaal klaar om nog meer zalige herinneringen te gaan maken in 2017.
Bij onze Faye is het jaar al zeer goed ingezet door de geboorte van haar nieuwe zusje 'Evita'. Proficiat aan mama Pam, Faye en aan de papa!
Graag wil ik de volgende 2 weken samen met de kleuters op weg gaan met het thema 'Duizend dromen' omdat dit aanleunt bij

*de geboorte van Evita. Ouders dromen over een mooie toekomst voor hun kind.
*de nieuwjaarswensen die wij aan elkaar toezenden met dromen en verzuchtingen genoteerd voor elkaar.
*de nieuwjaarsbrief die de kleuters aan jullie voorgedragen hebben en volgestopt zit met wensen voor ieder wat wils. (een bril voor de krokodil  ;)  )
*het besef van elke kleuter in onze klas dat  ook hun eigen ouders ervan dromen dat ze mogen opgroeien tot gelukkige mensen.
*de nieuwjaarsreceptie die wij volgende week 17/1 organiseren samen met de derde kleuterklassen en de eerste leerjaren en waarvoor wij hapjes zullen bereiden.

Een greep uit het aanbod:
*praten over en bewonderen van het eigen geboortekaartje dat de kleuters mee naar school mogen brengen. Stilstaan bij de naam die ze van hun ouders gekregen hebben.
*ontwerpen van een geboortekaartje
*een tekening maken over iets waarvan de kleuters dromen/ heel graag zouden willen. Wie kan er al voor iemand anders iets dromen?
*de verjaardagen van Lender en Juliette vieren. Vijf en vier jaar geleden werden ook immers zij geboren.
*'grote zus feest' voor Faye vieren.
*een dromenvanger maken
*hapjes bereiden voor de nieuwjaarsreceptie
*9/1: sessie met de digitale wolven. De digitale wereld komt naar de klas en een ervaren begeleider brengt allerlei materialen mee en geeft ons uitleg. Deze sessie wordt ons aangeboden door het oudercomité. In deze workshop laten ze kleuters kennismaken met verschillende digitale toepassingen. Van een echte robot tot Augmented Reality en hele leuke apps. Op deze manier proeven ze van een gevarieerd digitaal aanbod. Normaliter is deze workshop voor de derde kleuterklas maar door gemengde groepen te maken, zal onze tweede kleuterklas er wellicht ook wat van opsteken.

De kleuters mogen deze 2 weken hun eigen geboortekaartje mee naar school brengen.

Woensdag, 20 januari is er geen school wegens pedagogische studiedag.
Donderdag, 21 januari zal ik naar de bijscholing muzische opvoeding in Wezemaal gaan. Ik laat jullie nog weten we me zal vervangen.

Groetjes

Juf Inge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten