zondag 29 januari 2017

Beste ouders

Het thema deze week is 'spinnen'. De kinderen gaven  aan interesse te hebben in dit thema nadat Marie- Lou een spin meebracht in een doosje. Wat staat er op het programma?

*Maandag: we gaan op spinnenzoektocht in de school. Per 2 mogen de kleuters spinnen gaan zoeken op de speelplaats, in de garage van de school, op de toiletten, in de gang, in de eetklas, in de klas of in de berging.
We richten een ontdekhoek in met de gevangen spinnen die we goed zullen verzorgen (gaatjes maken in de potjes, insekten vangen en geven als voedsel,...) Wie informatie heeft over spinnen kijkboeken of prenten, mag deze altijd meebrengen. Ook mogen er spinnen van thuis meegebracht worden.
We maken maandag tevens kennis met de figuur van Don Bosco.

*Dinsdag is het 'de dag van Don Bosco'. In alle Don Bosco scholen wordt er geen les gegeven en wordt er een ganse dag gespeeld.
Wij gaan die dag om 8u50 naar het centrum voor een startactiviteit rond de dag van Don Bosco.
Wij komen nadien terug naar onze afdeling en dan worden onze 2 klasdeuren open gezet. De kleuters mogen kiezen waar ze gaan spelen. In de eerste kleuterklas of in onze klas.
Na de middag vertrekken wij opnieuw naar het centrum. De leerlingen van 2A zullen spelen in de centrumschool met onze kleuters. Wij blijven in de centrumschool tot 15u15 voor de gezamelijke afsluiting van de dag. Pas daarna vertrekken wij pas met de bus terug naar onze afdeling.


Wij zullen dinsdag pas rond 15u30 terug op onze afdeling zijn. Gelieve hiermee rekening te houden.

*Woensdag is er poppenkast over Jonnie de spin.

*Voor de rest van de week zijn er nog de volgende activiteiten voorzien:
-gezelschapspel: welke spin vangt de vlieg?
-spin met kapla bouwen
-met poetsgerief spinnen te lijf gaan in de poppenkamer
-lied: de spin wiedewin
-werken rond het gevoel 'bang zijn' voor spinnen of voor iets anders?

Reuzen: 
-Lise wil ons leren om muizentrapjes te maken. Misschien kunnen we die gebruiken als poten van de spin die we knutselen?
-Spinnenpoten aanvullen tot 8
-Voorbereidend schrijven: hoekige spinnenpoten tekenen


Piepers: 
-een spin knutselen met 2x vier poten (vingers) langs elke kant.

Groetjes
Juf Inge

Wie pizza's bestelde, kan deze vrijdagnamiddag, 3 februari komen afhalen in de eetklas op onze afdeling. Hartelijk dank voor de bestelling!
Maandag, 6 februari is een facultatief vrije verlofdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten