zondag 26 maart 2017

Deze ouders

De laatste week voor de paasvakantie gaan we van start met de projectweek 'kunst'. Deze mondt uit op zaterdag 22 april in ons schoolfeest waarin jullie de kunst die we gemaakt hebben, kunnen komen bewonderen.

Wegens omstandigheden bestuderen wij niet het de kunststrekking Dadaïsme zoals ik eerder reeds aankondigde maar wel het Kubisme. Het Dadaïsme zal verkend worden door de jongste kleuters. Misschien willen onze kleuters de spulletjes die ze reeds verzamelden volgende week wel afstaan aan juf Jessy.

Wat staat er op het programma?
In de gang van onze kleuterschool zullen maandagochtend replica's hangen van allerlei kunstenaars. Aan de hand van een poppenspel met burgemeester die het lint doorknipt, wordt de tentoonstelling geopend.

Na de speeltijd gaan we de kunstreplica's in de gangen van de grote school bewonderen.

Dinsdag krijgen we een workshop die geleid wordt door een echte kunstenaar. Tijdens deze workshop staan de felle kleuren van Delaunay, de vierkanten van Malevich en het lijnenspel van Piet Mondriaan centraal. Aan de hand van grondvormen, het afvlakken van volumes, horizontale en verticale strepen en primaire kleuren, maken we een schilderij zoals een echte kubist!
De kleuters mogen allemaal die dag een schort (oud hemd van papa) en een meetlat van 30 cm mee naar school brengen. Er zijn reserveschorten en meetlatten in de klas voor ouders die dit niet in huis hebben.

De rest van de week versieren we paaseieren op een kunstige manier en vouwen de kleuters, die een paasmand met een diertje verkozen, een diertje bestaande uit vierkanten en driehoeken.

We starten met het maken van een kubistisch groepswerk dat geveild zal worden tijdens het schoolfeest.

Kunstzinnige groeten

Juf Inge


Geen opmerkingen:

Een reactie posten