zaterdag 4 maart 2017

Diversiteit

Beste ouders

We volgen deze week het thema van de jeugdboekenweek: 'Je bent wie je bent MVX'

Maandag starten we met het verhaal: 'Honden doen niet aan ballet'
In dit aandoenlijk grappige boek is Roef, hondje van de ik-verteller (een meisje), helemaal dol op ballet. Dat heeft het meisje althans al lang in de gaten, maar haar papa moet er niets van weten: “Honden doen niet aan ballet!” Maar Roef houdt van muziek en maanlicht, kijkt vol verlangen naar tutu en schoentjes van het meisje en volgt haar stiekem naar balletles. Wanneer Roefs baasje tickets voor het Nationaal Ballet krijgt, mag hij natuurlijk niet mee… Hij doet het toch, en neemt de rol van de prima ballerina over wanneer die valt en met haar hoofd in de toeter van de tuba belandt. Plié, jeté, arabesque, pirouette: Roef kan het allemaal!
Heerlijk boek, met dynamische prenten. Meisjes én jongens. (En honden.)


Activiteiten in de klas hieruit voortvloeiend zijn: vragen voor een prima ballerina bedenken, collage maken: 'Waar is Roef?', Schrijfdans op balletmuziek: arcades bij de pirouette, hobby's bespreken en nagaan welke hobby's typisch mannelijk/ vrouwelijk zijn (wie wil mag dinsdag in zijn/ haar hobbykleren naar school komen), een instructieles gegeven door onze eigen kleuter hobbyballerina' s,...

Er worden deze week nog veel verhalen in het thema verteld waaronder 'De Cowboyter', een bekroond boek door de kinder en jeugdjury.

Woensdag heb ik het eerste uur vergadering over de vorderingen van jullie kapoentjes. De kleuters worden opgevangen door Vera (kinderverzorgster). Nadien speel ik het poppenspel: 'Ik heet geen scheetebeetje!' Dit verhaal gaat over een hond die dan wel klein is maar helemaal geen stom, kroezelig hondje. Het is een gewone, ECHTE, modderspringende, stokkenjagende hond en hij heet GEEN SCHEETEBEETJE.

Donderdag komt juf Caroline (3de  jaarstudente normaalschool) een verhaal in het thema MVX vertellen met een verteltas en vrijdag komt Caroline hierover één activiteit begeleiden.

14 en 16 maart organiseer ik oudercontacten voor de derde kleuterklas.
25 en 27 april organiseer ik oudercontacten voor de tweede kleuterklas.
Jullie krijgen nog een briefje mee om jullie voorkeuren aan te duiden.

Groetjes
Juf Inge


Geen opmerkingen:

Een reactie posten